Taneční škola Chlopčík s.r.o. > Jak se správně obléknout do tanečních a jak získat...

Jak se správně obléknout do tanečních a jak získat partnerku?

Základní typy a triky radí majitel módní značky BANDI, Andrej Bandi Vamos.

Jak se správně obléknout do tanečních a jak získat partnerku?
              Základní typy a triky radí majitel módní značky BANDI, Andrej Bandi Vamos.

Každý mladý muž chce v tanečních zaujmout nejen svým chováním, ale i oblečením. Jeho cílem je, aby dívky jevily zájem tancovat a trávit společenské večery především s ním. To znamená, že chce být u žen úspěšný. Ale většina z nich si obléká pánský oblek do tanečních poprvé. A většina si také myslí, že je to oblečení jako každé jiné. To je omyl.

Co by tedy měli mladí muži o společenském oblékání vědět, aby udělali na dívky v tanečních dojem? To základní nám řekl odborník na pánskou společenskou módu, majitel módní značky Pánské obleky BANDI, Andrej Bandi Vámoš.

Je nějaký univerzální návod, jak se má mladý muž obléknout do tanečních, aby vypadal skvěle?
              Ano. Z podstaty jde o to, aby muž nepřišel do tanečních v obleku starém 20 let, protože si vzal oblek po tátovi nebo po dědovi. Už na první pohled je zřejmé, že má na sobě oblek, který je mu velký a nepadne mu. Převážná většina mladých mužů si do tanečních kupuje nový oblek. Proto by se mohl mezi nimi cítit jako stará škodovka mezi mercedesy.

No jo, ale každý nemá na nový oblek.
              To už není pravda. Pánské obleky u BANDI můžete pořídit od 2.999,- Kč do 6.999,- Kč. Když se podíváte na to, kolik lidé prokouří za měsíc nebo za kolik si kupují moderní mobily, SmarthPhone, jistě uznáte, že cena obleku je proti tomu co? Nic. Pokud někdo chce tvrdit, že nemá na oblek, tak bych o jeho tvrzení pochyboval.

Dobře. Dejme tomu, že si mladý muž u Vás oblek vybere. Co je tedy to hlavní, co by měl pro správný výběr obleku vědět?
              To nejdůležitější je říct si, pro jakou událost oblek vybírám. Středoškolská taneční se konají v podzimním období, ve večerních hodinách. To pro nás znamená, že musíme vybírat obleky tmavých barev, jako je černá, tmavě šedá, tmavě modrá a podobné odstíny. Zásadně se vyhýbáme oblekům světlých barev.

Má toto určení ročního období vliv na výběr barvy košile?
              Ano. V tomto případě to platí taktéž. Bílou košilí nikdy nic nezkazíme. Tu si můžeme vzít kdykoliv. Jak je známo, taneční partner se se svou partnerkou barevně ladí. Všeobecně platí, že v letním období vybíráme světlé barvy košile a v zimním období naopak barvy tmavé. V případě, že bude mít partnerka tmavě fialové šaty, doporučuji vybrat košili také fialové barvy.

Co manžetové knoflíčky do tanečních? Ano nebo ne?
              Manžetové knoflíčky můžeme použít tehdy, když se jedná o jakoukoliv slavnostní událost. Při lekci tanečních doporučuji vzít si košili s obyčejnou manžetou na klasický košilový knoflík. Na závěrečnou hodinu, která je považována za slavnostní ukončení celého tanečního kurzu, doporučuji použít slavnostní manžetové knoflíčky. Stejně tak si na závěrečnou hodinu musí mladý tanečník vzít motýlka. Princip je stejný. Ovšem po celou dobu tanečních určitě nejsou manžetové knoflíčky nutné.

Ve Vašich obchodech máte stovky kravat s kostičkami, proužky a jinými vzory. Vysvětlete, prosím, mladým mužům, jak mají poznat, která kravata je ta pravá?
              Kravaty volíme s ohledem na barvu košile. Pokud tedy mám tmavě fialovou košili, volím světle fialovou barvu kravaty. Nebo si vyberu kravatu v jiné barvě, například stříbrné. Ta fialovou barvu skvěle oživí. Existuje jeden typ kravat, který není do tanečních vhodný. Jsou to kravaty s diagonálními pruhy. Tyto kravaty jsou vhodné pouze pro nošení do zaměstnání. Pro volbu kravaty do tanečních si vystačíte s jednoduchým pravidlem. Pokud máte košili s proužkem, nevybírejte kravatu s proužkem. Pokud máte košili bez vzoru, můžete si vybrat kravatu jakoukoliv.

Pokud muž použije kapesníček do kapsy saka, nezáleží na tom, jakou barvu zvolí a k čemu bude ladit. Je tomu tak?
             Ano. Pro určení barvy a vzoru kapesníčku nejsou žádná pravidla. Existují tři možné varianty. Barva kapesníčku v barvě kravaty. Nebo. Barva kapesníčku v barvě košile. Nebo. Barva kapesníčku jiná, než je barva košile a kravaty. Já osobně doporučuji, aby si pánové kapesníček vybrali v barvě, ve které se budou cítit dobře.

Nejčastěji se setkávám s tím, že muž chce mít barvu kapesníčku stejnou, jako má partnerka šaty. Nemusí však shánět kapesníček ve stejném odstínu, je to tak?
              Přesně tak. Chápu, že pár chce vypadat dokonale, nicméně je potřeba upřesnit, že se nehledá naprosto totožná barva. Jedná se o výběr doplňků, které jsou v jedné barvě, bez ohledu na jejich odstín. To znamená, že modrý odstín kapesníčku může být světlejší, než modrý odstín šatů partnerky. Důležité je, že jde o modrou barvu.

Do tanečních si mladí muži nemohou vzít jinou obuv než společenskou, která má jistá pravidla.
              Ano, obuv do tanečních musí být společenská a šněrovací. V žádném případě nelze použít obuv látkovou, jakou jsou tenisky nebo mokasíny. Novou obuv před první lekcí je potřeba doma rozchodit. V nerozchozené obuvi by se z lekce stalo akorát trápení.
Je důležité vědět, že barva obuvi musí ladit s barvou opasku. Opasek musí být taktéž kožený a široký maximálně 3,5 centimetru. Tento typ opasku je takzvaný společenský. Proto kovbojské opasky s obrovskou sponou a s šířkou přes 5 centimetrů ponecháme doma. Nejsme kovbojové z amerického Dallasu.

Jako odborník přes pánskou společenskou módu jistě potvrdíte, že se ve společnosti sako neodkládá.
              Ano, máte pravdu. Sako v žádném případě neodkládáme. Žádná žena, ani jakékoliv oko není zvědavé koukat na tanečníkovi propocené mapy na košili. Je to dobrý způsob jak partnerky odradit a ne přilákat.

Stejně tak se jistě shodneme v tom, že pod sako nepatří košile s krátkým rukávem.
              Přesně tak. Košili s krátkým rukávem pod sako v žádném případě nedoporučuji. Vždy musí jít vidět manžety rukávů košile, které vyčnívají z rukávů saka. Když to tak není, vypadá to, že muž zdědil oblek po starším bráchovi.

Pravidla společenské etikety uvádějí, že se nesmí zapínat spodní knoflík u saka. Jaký to má přesně důvod?
Objasněte, prosím, důvod, proč se podle pravidel společenské etikety nezapíná spodní knoflík u saka.
              Důvod je zcela prozaický. Muži měli v dávných dobách spodní knoflík u saka rozepnutý proto, aby mohli lépe a rychleji tasit svou zbraň. Dnes je důvod zcela jiný. Zapnutím saka zdeformujete jeho tvar a budete vypadat jako ve skafandru.

Proč se v pánské společenské módě klade takový důraz na obleky?
              Je to jednoduché. Oblek je jistá forma uniformy a ženy uniformy milují. Proto touží například po kapitánech letadla.

Je ještě něco, co byste doporučil mladým mužům do tanečních?
              Přestože mají muži na sobě pánský oblek, neznamená to, že se budu chovat jinak. Měli by zůstat sami sebou a jednat s ženou mile a uvolněně.  Lehký vtip neuškodí. Jen tak bude mít muž záruku, že se o něj holky poperou.

Díky za rozhovor, pane Vámoši.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              
              Není zač, pane Chlopčíku.

 

 

Závěrečná 1 - 16.11.2023

Závěrečná 1 - 16.11.2023

Královnou valčíku této závěrečné se stala Marie Ko...


 
Závěrečná 11 - 01.12.2022

Závěrečná 11 - 01.12.2022

Královnou valčíku této závěrečné se stala Tereza P...


 
Závěrečná 10 - 30.11.2022

Závěrečná 10 - 30.11.2022

Královnou valčíku této závěrečné se stala Barbora ...


 
Závěrečná 9 - 29.11.2022

Závěrečná 9 - 29.11.2022

Královnou valčíku této závěrečné se stala Vanesa H...


 

 

Proč naši absolventi mají tak rádi naši taneční školu a proč se k nám vždy rádi vracejí?

  • Marcela K.,  47 let, pedagog

    “Po absolvování několika lekcí si všichni, i ta "dřeva" uvědomí, že jsou schopni tančit - prostě Zdeněk a Brigita jsou skvělí učitelé.”

    Marcela K., 47 let, pedagog

  • Luboš, elektrikář, 47let,     Lenka, mzdová účetní, 43let

    “My se hrozně moc rádi bavíme, Zdeněk a Brigita pozvedli zábavu a dokázali ji dostat do tance.”

    Luboš, elektrikář, 47let, Lenka, mzdová účetní, 43let

  • Hanka Kallista Juřinová, 22let , studentka

    “Do tanečních se ráda vracím - tento rok to bude již má 8. sezóna. Je to skvělé místo na poznání nových přátel. Atmosféra je úžasná a bavit se zaručeně budete.”

    Hanka Kallista Juřinová, 22let , studentka

  • Jiří, 28 let, IT specialista

    “V tanečních jsem poznal svou životní lásku a příští rok se budeme brát.”

    Jiří, 28 let, IT specialista

  • Petra, 28 let, konzultantka

    “ V tanečních jsem se zamilovala hned dvakrát, do svého přítele a do tance. Obojí miluji dodnes.”

    Petra, 28 let, konzultantka

  • Stanislav, 18 let, student

    “Taneční tady nejsou nudným učením kroku. Poznal jsem skvělou zábavu, krásu pohybu a to, že slečny zbožňují, když kluci umějí tančit!”

    Stanislav, 18 let, student

  • Eva, 48 let, asistentka výroby

    “ Taneční se Zdeňkem a jeho úžasnou ženou Brigitou byly zábavné, výživné a povznášející. Tanec je jedním z osvědčených elixírů mládí.”

    Eva, 48 let, asistentka výroby

  • Jitka a František

    “Do tanečních se vracíme rádi proto, že Zdeněk a Brigita díky přátelské atmosféře v každé lekci, zbavují naše těla i duše škodlivých toxinů.”

    Jitka a František

  • Robin a Hanka

    “Do tanečních chodíme kvůli skvělé partě lidí. Nebýt tanečních, nikdy bychom se nenašl. A hlavně tanec nás baví. ”

    Robin a Hanka

  • Michaela, 24 let, administrativní pracovnice

    “ V Taneční škole Chlopčík jsem loni absolvovala základní kurz a náramně jsem si to užívala. Bylo to moc fajn. Letos budu určitě pokračovat”

    Michaela, 24 let, administrativní pracovnice

  • Tereza, 17 let, studentka

    “ V tanečních jsem si užila spoustu zábavy a zažila plno nádherných chvil a to hlavně díky panu Chlopčíkovi a jeho paní Brigitě.”

    Tereza, 17 let, studentka

  • Zuzana, 22 let, studentka

    “I když jsem se tanečních velmi obávala, získala jsem tu spoustu dobrých přátel a lásku k tanci, která je opravdu na celý život.”

    Zuzana, 22 let, studentka

  • Agnes Slípková, 15 let, studentka

    “Chci poděkovat za sebe i svého partnera za naprosto jedinečných, báječných, dokonalých deset týdnů. Moc jsme si to užili a těšíme se na kurz pro pokročilé.”

    Agnes Slípková, 15 let, studentka

  • Tomáš Dzik, 16 let, student

    “Základní taneční utekly jako voda, ale pro mě zůstanou zážitkem na celý život. Charismatický pan Chlopčík a jeho žena Brigita jsou báječný pár, který vtipem a dobrou náladou nakazí všechny ostatní.”

    Tomáš Dzik, 16 let, student

  • Mgr. Michaela Gorná, PhD.

    “"Taneční lekce se špičkami tance, charismatickým Zdeňkem a nádhernou Brigitkou, zařazujeme mezi jedny z nejkrásnějších chvil v našem životě. Překrásná elegance a zářivá svěžest, se kterou spolu plují po parketu, i v životě, a kterou s uměním jim naprosto ...”

    Mgr. Michaela Gorná, PhD.

10 důvodů proč se naučit tančit v Taneční škole Chlopčík

1. Úspěšně učíme tančit přes 20 let

2. Naučili jsme tančit přes 15 000 studentů a žáků

3. 1 800 manželských a přátelských párů díky nám již tančí

4. Ukázková taneční hodina ZDARMA

5. Taneční hodiny vedené profesionálním trenérem I. třídy Zdeňkem Chlopčíkem a vždy usměvavou Brigitou Chlopčíkovou

6. Profesionální přístup tanečních mistrů

7. Naučíme tančit opravdu každého díky detailně propracované metodice výuky

8. V našich lekcích zjistíte, že tanec je skvělá zábava

9. Srdečná a kamarádská atmosféra v každé lekci

10. Poznáte spoustu nových přátel a možná i svou životní lásku

Facebook